Αξιοθέατα

Καρναβάλι : Μια τριάδα μεταμφιεσμένων που αποτελείται από το "γέρο", την "κορέλα" και το "φράγκο", που περιέρχονται στα σοκάκια της Χώρας ανά μονάδας, δίνουν με την παρουσία τους έναν τόνο χαράς και μυστηριακού μεγαλείου.

 

Αρχαίο Λατομείο: Το αρχαίο λατομείο βρίσκεται στη θέση Πουριά. Εκεί θα δείτε τους εντυπωσιακούς βράχους να ορθώνονται στη θάλασσα και τα ερείπια του αρχαίου λατομείου.

 

Λαογραφικό Μουσείο Μάνου Φαλτάιτς : Δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή του Μάνο Φαλτάϊτς, για να σωθεί η Σκυριανή παραδοσιακή κληρονομιά

 

Αρχαιολογικό Μουσείο : Tο Aρχαιολογικό Mουσείο με αξιόλογα εκθέματα, κυρίως αγγεία και ευρήματα που χρονολογούνται από το 2500 π.X. έως την Kλασική εποχή. Θα δείτε επίσης αναπαράσταση σκυριανού σπιτιού.

 

Μονή Αγ. Γεωργίου : Η Μονή Αγ. Γεωργίου Σκύρου, ιδρύθηκε αρκετά χρόνια μετά το 1016 και πολύ προ του 1447, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του 13ου αιώνα.

 

Χώρα : Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, δική της ταυτότητα και φυσιογνωμία που γοητεύει όποιον την πρωτοαντικρίζει.

 

Τάφος Άγγλου ποιητή Μπρούκ : Στη θέση Αγία Τριάδα πολύ κοντά στο λιμάνι Τρείς Μπούκες όπου ναυλοχούσε ο Αγγλογαλλικός στόλος τάφηκε στις 23 Απριλίου 1915 ο μεγάλος φιλέλληνας.


Ναυάγιο παραλίας Αγαλίπα :
Πολύ κοντά με σκάφος αλλά πολύ δύσκολα με τα πόδια, βρίσκεται η παραλία Αγαλίπας με βότσαλα και χοντρή άμμο όπου βρίσκεται και το ναυαγισμένο πλοίο.

 

Ατσίτσα : Η παραλία της Ατσίτσας θεωρείται η πιο γραφική παραλία της Σκύρου. Πρόκειται για μια μικρή παραλία-λιμανάκι με βότσαλο και άμμο.

 

Το Κάστρο της Χώρας : Το κάστρο χρησίμευε για την ασφάλεια των Σκυριανών μέσα στους αιώνες, μέσα στο οποίο είναι χτισμένο και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Βίντεο

 

Developed by Alex Karras